Cum vor chinezii să strângă 6 miliarde dolari: Gigantul Tencent anunţă o emisiune de obligaţiuni

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 74 afişări

Cum vor chinezii să strângă 6 miliarde dolari: Gigantul Tencent anunţă o emisiune de obligaţiuni

Gigantul chinez Tencent a anunţat astăzi în mod oficial că va lansa o emisiune de obligaţiuni de 6 miliarde de dolari, potrivit CNBC.

Obligaţiunile vor fi lansate în data de 11 aprilie, potrivit unui anunţ al board-ului companiei, şi vor aduce suma netă de 5,98 miliarde dolari. Potrivit Reuters, aceasta este cea mai mare emisiune de obligaţiuni din Asia în 2019.

Ultima dată când Tencent s-a împrumutat de la investitori a fost în ianuarie 2018 când a lansat obligaţiuni în valoare de 5 miliarde de dolari.

Luni, compania chineză a semnalat că şi-a redimensionat programul de obligaţiuni la nivel global de la 10 miliarde dolari, la 20 miliarde dolari.

Mai mult, compania îşi propune să lanseze şi o emisiune internaţională însă nu a specificat dimensiunea pe care ar putea să o aibă aceasta.

Tencent s-a confruntat cu un 2018 dificil după ce guvernul chinez a încetat să mai aprobe jocuri video noi. În China jocurile trebuie să fie aprobate de stat pentru a putea fi monetizate.

Businessul de gaming reprezintă o mare parte din activitatea Tencent, iar din cauza deciziei statului chinez de a nu mai emite licenţe şi a nu mai aproba jocuri noi în 2018, capitalizarea de piaţă a Tencent a pierdut circa 127 miliarde de dolari din valoare.

Recent Tencent a raportat în T4 2018 un declin al profiturilor cu circa 35% de la an la an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
chinezi,
anunt,
emisiune de obligatiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.