Cum vede controversatul arhitect al programului neortodox de revenire economică a Ungariei viitorul băncii centrale

Autor: Andreea Anghel Postat la 06 februarie 2013 22 afişări

Banca centrală nu trebuie sub nicio formă să finanţeze deficitul bugetar prin printare de bani, dar trebuie să furnizeze lichiditate băncilor comerciale pentru a stimula economia, a explicat ministrul ungar al economiei Gyorgy Matolcsy, arhitectul programului „neortodox“ de relansare lansat de guvernul Ungariei. Matolcsy va fi, probabil, următorul guvernator al băncii naţionale a Ungariei.

Banca centrală nu trebuie sub nicio formă să finanţeze deficitul bugetar prin printare de bani, dar trebuie să furnizeze lichiditate băncilor comerciale pentru a stimula economia, a explicat ministrul ungar al economiei Gyorgy Matolcsy, arhitectul programului "neortodox" de relansare lansat de guvernul Ungariei. Matolcsy va fi, probabil, următorul guvernator al băncii naţionale a Ungariei. Într-un interviu acordat The Wall Street Journal ministrul a explicat măsurile luate de guvern şi a oferit recomandări cu privire la noua abordare strategică pe care con­ducerea băncii centrale ar trebui s-o adopte în viitorul apropiat. Astfel, Matolcsy consideră că banca centrală poate folosi măsuri de politică monetară mult mai creative, care să sti­muleze creşterea economică fără a afecta stabilitatea financiară sau inflaţia. "Există loc de manevră pentru a accelera creşterea economică", a spus ministrul, accentuând ideea că banca centrală trebuie să fie precaută în luarea decizilor având în vedere datoria externă a Ungariei şi volatilitatea pieţelor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-vede-controversatul-arhitect-al-programului-neortodox-de-revenire-economica-a-ungariei-viitorul-bancii-centrale-10546017
10546017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.