Cum va arata si cat va costa uniforma scolara obligatorie

Postat la 21 ianuarie 2011 135 afişări

Uniformele scolare ar putea fi reintroduse in toate scolile generale incepand cu noul an scolar. O prevedere care nu figureaza in noua Lege a Educatiei si care da peste cap planurile ministerului de resort.

Amanata in ultimii zece ani, ceruta de parinti si profesori, dar neluata in calcul de noua Lege a Educatiei, reintroducerea obligativitatii uniformelor scolare reapare in prim-plan. Un proiect de lege initiat de catre deputatul PDL Cezar Preda le pregateste elevilor de scoala primara si gimnaziu tinuta obligatorie la ore, incepand cu luna septembrie a acestui an. Actul normativ, care va fi depus oficial in Parlament la 1 februarie, stabileste ca fiecare elev va avea o tinuta standard: pantalon, respectiv fusta, cravata, respectiv esarfa, sacou si camasa cu maneca lunga, pentru sezonul rece, respectiv vesta si camasa cu maneca scurta pentru sezonul cald, plus un ecuson cu numele si sigla unitatii de invatamant. Vicepresedintele democrat-liberal isi motiveaza demersul prin scutirea scolarilor "de stresul de a decide zilnic cu ce sa se imbrace si ferirea de tentatia de a veni la scoala purtand o vestimentatie excentrica". Mai mult, se arata in proiect, o astfel de masura "va stimula sentimentul de apartenenta la grup" si va elimina discriminarile.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
elevi,
uniforme,
regulament,
lege
/actualitate/cum-va-arata-si-cat-va-costa-uniforma-scolara-obligatorie-7907475
7907475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.