Cum să cumperi din România vinurile lui Andres Iniesta, fotbalistul de la FC Barcelona

Autor: Ioana Mihai Postat la 18 iulie 2012 405 afişări

Lerida International, importator autohton de vinuri, lansează pe piaţa din România vinurile produse de Bodega Iniesta, compania lui Andres Iniesta, celebrul fotbalist al FC Barcelona şi al echipei naţionale a Spaniei.

Andres Iniesta Luján (28 de ani), mijlocaş în echipa FC Barcelona, a fost desemnat recent de către UEFA cel mai bun fotbalist de la Euro 2012. Iniesta a fost ales omul meciului în marea finală cu Italia, primind această înaltă distincţie din partea unui juriu format din 11 tehnicieni.

"Credem că acest brand va deveni reprezentativ pentru România în următorii ani şi va avea un succes la fel de mare precum J.P. Chenet, Castello Banfi sau Sogrape, alte nume sonore din portofoliul companiei noastre", declară Bogdan Ciocoveanu, directorul general al Lerida International."Ne dorim ca acest nou produs să ajungă numărul unu în topul vânzărilor de vinuri spaniole din România. Pentru primul an, obiectivul Lerida este de a comercializa minimum 50.000 de sticle din vinurile lui Andres Iniesta", adaugă Bogdan Ciocoveanu.

Preţul se plasează în jur de 35 de lei pentru o sticlă. Vinurile Bodega Iniesta, «Corazon Loco» şi «Finca El Carril», sunt premiate la saloane internaţionale şi conduc în vânzările din Spania. Din luna iunie, ele pot fi găsite în hotelurile şi restaurantele partenere ale Lerida International, dar şi în marile reţele comerciale (international key account).

Afacerea Bodega Iniesta a demarat în anii '90 cu o plantaţie de zece hectare de viţă de vie. De administrarea afacerii se ocupă în prezent Jose Antonio, tatăl lui Andres Iniesta. La începutul anilor 2000, Jose Antonio a început să se gândească la construcţia unei crame pentru a produce vinuri din viţa sa de vie. Planul a devenit realitate în 2010, când s-a finalizat construcţia cramei. Tot atunci, au fost produse şi primele vinuri. După obţinerea unor rezultate deosebite şi plantarea unor soiuri diferite de struguri, zona viticolă a familiei Iniesta a crescut în prezent la 120 de hectare.

Lerida International este cel mai mare importator autohton de vinuri şi unul dintre cei mai importanţi distribuitori de vinuri şi băuturi spirtoase din România. Compania a fost fondată în anul 1993 de Ion Matei, cu scopul de a importa şi distribui pe piaţa internă produse premium din domeniul vinurilor şi băuturilor alcoolice.

Lerida International are la ora actuală un portofoliu format din peste 400 de soiuri de vin şi sortimente de băuturi alcoolice din diferite ţări. Printre partenerii săi se numără Kendall-Jackson (SUA), Les Grand Chais de France (Franţa) - producătorul vinurilor J.P. Chenet, Louis Jadot (Franţa), Castello Banfi (Italia), Fazi Battaglia (Italia), Feudi di San Gregorio (Italia), Aldegheri (Italia), Duca di Salaparuta (Italia), Gianni Gagliardo (Italia), Fabiano (Italia), Botter (Italia), Beveland (Spania), Destilerias MG (Spania) sau Global Brands (Marea Britanie).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vin,
FC Barcelona,
Andres Iniesta
/actualitate/cum-sa-cumperi-din-romania-vinurile-lui-andres-iniesta-fotbalistul-de-la-fc-barcelona-9884513
9884513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.