Cum sa castigi 30 mil. $ in doar trei luni

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 26 aprilie 2011 11 afişări

Lansata in urma cu doar trei luni, o aplicatie denumita IntoNow a atras atentia gigantului Yahoo si o oferta de preluare din partea acestuia pentru o suma cuprinsa intre 20 si 30 de milioane de dolari. Tranzacta tocmai a fost semnata.

IntoNow este o aplicatie pentru iPhone capabila sa recunoasca ce emisiune sau episod dintr-un serial ruleaza la televizor, informatie pe baza careia utilizatorii pot socializa cu alti prieteni care folosesc serviciul. Nu este insa prima de pe piata, exemple precum GetGlue, Miso sau TinerFish ocupand deja o parte din aceasta nisa, insa investitorul Adam Cahan si co-fondatorii Didier Hilhorst si Rob Johnson se bazeaza pe o tehnologie propre numita SoundPoint pentru a musca o felie cat mai mare din piata.

Pe scurt, tehnologia proceseaza informatia audio si o coreleaza cu informatii din propria baza de date pentru a afisa pe ecranul telefonului numele exact al emisiunii sau episodului difuzat la televizor. Adica exact ce face populara aplicatie pentru muzica Shazam, doar ca pentru continut video.

In sine, ce face aplicatia este mai putin spectaculos prin comparatie cu suma platita de Yahoo pentru a cumpara IntoNow. Surse din piata apropiate tranzactiei sustin ca ar fi vorba de o suma cuprinsa intre 20 si 30 de milioane, foarte mult pentru o companie lansata in ianuarie anul acesta. Iar Yahoo n-ar fi fost singurul pretendent, printre cumparatorii interesati fiind, conform zvonurilor, si Facebook si Twitter.

Yahoo s-a mobilizat insa destul de repede in vederea realizarii acestei tranzactii, la insistentele executivilor Bill Shaughnessy si Blake Irving. Ce va face cu InfoNow mai departe? Potrivit TechCrunch.com, Yahoo va sustine dezvoltarea in continuare a aplicatiei si o va integra cu anumite servicii proprietare, dar pe termen mediu, un posibil obectiv ar putea fi extinderea IntoNow pe alte platforme precum Android, in conditiile in care in prezent functioneaza doar pe iPhone.

Despre tranzactie se zvoneste ca ar fi in cea mai mare parte cash, lucru care nu face decat sa-i bucure pe investitorii initiali, printre care Greylock Partners sau Redpoint Ventures, companii care au finantat de fapt Auditude, companie din care s-a desprins in urma cu 12 saptamani InfoNow.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IntoNow,
bani,
aplicatie,
/actualitate/cum-sa-castigi-30-mil-s-in-doar-trei-luni-8191946
8191946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.