Cum s-a construit inainte si dupa 1977 in Bucuresti. Rezista blocurile comuniste la cutremure?

Postat la 13 decembrie 2010 1393 afişări

La nivelul pietei imobiliare din Bucuresti, inainte sau dupa cutremurul din 1977 reprezinta o intrebare de cateva mii de euro in momentul tranzactionarii unei locuinte. Este insa justificata perceptia acestei diferente?

Arhitectul Serban Popescu Criveanu spune ca blocurile din oras au fost construite in prima faza cu modele de rezistenta germane. "Constructiile au fost facute foarte bine, dovada ca in 1977 au cazut doar trei scari de bloc facute de comunisti, si acelea probabil din cauza unor vicii de executie", afirma arhitectul.

Recent, un alt reputat arhitect, Calin Negoescu de la Westfourth, sublinia ca "singura componenta unde nu s-au facut economii in acea perioada a fost structura, de frica unor cutremure, dar instalatiile si finisajele sunt sub orice critica". Cu alte cuvinte, blocurile comuniste au fost construite fara a avea pretentii arhitecturale, dar nu au neaparat o problema de structura, cutremurele fiind una dintre principalele griji ale sotilor Ceausescu.

Detalii pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-s-a-construit-inainte-si-dupa-1977-in-bucuresti-rezista-blocurile-comuniste-la-cutremure-7809425
7809425
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.