Cum poţi să investeşti pe timp de criză astfel încât să te îmbogăţeşti. O tânără a devenit milionară când avea mai puţin de 30 de ani, chiar după criza din 2008. Ce a făcut pentru a reuşi

Autor: Ioana Matei Postat la 12 iulie 2020 23981 afişări

Cum poţi să investeşti pe timp de criză astfel încât să te îmbogăţeşti. O tânără a devenit milionară când avea mai puţin de 30 de ani, chiar după criza din 2008. Ce a făcut pentru a reuşi

Kristy Shen a scris împreună cu soţul său cartea „Quit Like a Millionaire” (Dă-ţi demisia ca un milionar), după ce au reuşit să se îmbogăţească investind după criza financiară.  

La începutul lui 2008, când terminase facultatea de câţiva ani şi avea un job cu normă întreagă, Kristy Shen a început să investească gândindu-se că asta trebuie să facă un adult responsabil, potrivit platformei grow.acorns.com.

Dacă iniţial s-a gândit la domeniul imobiliarelor, ulterior s-a reorientat pe Bursă. Locuia în Toronto, în Canada, iar investiţiile în imobiliare ar fi fost prea mari. 

„Să investesc nu era un concept uşor pentru mine. Am crescut în China rurală înainte să imigrez în Canada când aveam 8 ani. La un moment dat, familia mea trăia cu 44 de cenţi pe zi. Aşadar, să devin milionară a devenit un vis, unul greu de atins”, povesteşte tânăra.

Teama că nu va reuşi a devenit şi mai mare în perioada Recesiunii, când o serie de acţiuni s-au prăbuşit. Ea împreună cu soţul său au decis să investească pentru câştiguri pe termen lung. Iar după această experienţă, au reuşit să îşi crească portofoliul la o valoare de 7 cifre şi să se retragă la 30 de ani pentru a călători în jurul lumii.

„Ultimele câteva luni ne-au afectat fiecare aspect al vieţii. Dar cel mai important este să îţi aminteşti că poţi să găseşti oportunităţi în vremuri de incertitudine precum aceasta, în special dacă începi să investeşti.”

Ea spune că sunt trei lecţii pe care le-a învăţat la criza anterioară, care îi ajută în continuare să îşi administreze portofoliul:

1. Gândiţi-vă la pieţele în cădere ca la cele cu oportunităţi de investiţii

E important să ţineţi minte că există câţiva milionari ai prezentului generaţi de  criza anterioară. De ce? Dacă eşti un investitor pe termen lung, o piaţă în scădere îţi oferă oportunitatea să investeşti „la reducere”, dacă ar fi să facem o comparaţie cu cumpărarea unor haine.

Ea povesteşte că aveau o avere netă de 135.000 de dolari la criza anterioară pe care, în loc să îi investească într-o casă, au investit-o în acţiuni. Chiar dacă acestea au scăzut iniţial, şi-au revenit după doi ani.

Ei au investit toate economiile lor, însă tânăra spune că nu este nevoie de foarte mulţi bani pentru a începe.

2. Nu încercaţi să preziceţi viitorul

„Dacă am fi încercat să facem investiţii complicate pe care nu le-am fi înţeles, nu am fi ajuns unde suntem astăzi”, spune ea.

Astfel, ea este de părere să nu încercaţi să investiţi în acţiuni individuale sau în investiţii complicate - chiar dacă aţi putea avea noroc o dată sau de două ori - acest lucru nu va funcţiona pe termen lung.

3. Faceţi paşi în direcţia reducerii riscurilor

„După cum spunea Warren Buffet - Este important să fiţi temători cînd alţii sunt lacomi şi lacomi când alţii sunt temători”. Astfel, ea consideră că este important să vă gândiţi bine cum vă gestionaţi portofoliul - ei au început cu 70% equity, 30% obligaţiuni. Este important de asemenea să vă echilibraţi portofoliul tot timpul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
recesiune,
tanara,
timp,
investitii,
canada,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.