Cum poate o companie să asigure un munte

Autor: Ioana Matei Postat la 20 iulie 2017 160 afişări

Omniasig Vienna Insurance Group a demarat un proiect de asigurare a vârfului Omu, considerat cel mai înalt punct locuit permanent din România, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii companiei. Proiectul de asigurare este realizat în colaborare cu Salvamont Râşnov şi Asociaţia Turistică pentru Natură Oxigen.

Cum poate o companie să asigure un munte

Potrivit studiului Relaţia românilor cu muntele, realizat de Omniasig pe un eşantion la nivel national, reiese că, deşi 90% dintre români recomandă drumeţiile spre vârful Omu, doar 30% dintre ei au vizitat acest obiectiv. Dintre ei, peste 46% consideră ascensiunea grea şi periculoasă. În acelaşi timp, 78% recunosc faptul că muntele ar devein un loc mai sigur prin remarcarea periodică a traseelor şi montarea unor panouri informative.

În acest context, proiectul, denumit generic Omniasig pentru Omu, se va derula până la finalul lunii septembrie a acestui an, în trei etape: refacerea marcajelor pe segmental Buşteni – Pichetul Roşu în luna iulie, asigurarea traseului Pichetul Roşu – Cabana Mălăieşti în august, amenajarea platoului turistic Vârful Omu (cu o altitudine de 2.505 m) în septembrie.

În funcţie de traseul ales, drumeţia până la vârful Omu poate dura între şase şi 12 ore. Traseul Buşteni – Pichetul Roşu – Tache Ionescu – Cabana Mălăieşti – Vârful Omu  are aproximativ 15 kilometri, iar parcuregerea lui durează aproximativ 10 ore.  Segmentele de traseu ce vor fi asigurate de Omniasig sunt vizitate anual de peste 4.000 de persoane, iar la cabana Mălăieşti ajung, pe diferite porţiuni ale traseului, peste 5.000 de oameni, potrivit informaţiilor Omniasig.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.