Trei români discreţi au făcut o reţea de cablu în Serbia pe care au vândut-o cu 50 de milioane de euro americanilor

Postat la 20 iulie 2017 296 afişări

Mihai Şotropa, unul dintre puţinii antreprenori locali care au intrat pe piaţa de cablu TV la începutul anilor ’90 şi care încă sunt activi în industrie, a vândut alături de ceilalţi doi asociaţi ai săi din România compania de cablu IKOM, înfiinţată la începutul anilor 2000 în Belgrad.

Trei români discreţi au făcut o reţea de cablu în Serbia pe care au vândut-o cu 50 de milioane de euro americanilor

Compania, care a ajuns între timp unul dintre cei mai mari jucători de profil din capitala Serbiei, a fost preluată de gigantul american KKR (Kohlberg Kravis Roberts), un fond de private equity cu investiţii în real estate, telecom, energie şi infrastructură.

Tranzacţia dintre IKOM şi KKR (prin com­pania de cablu SBB) a fost semnată în toam­na anului trecut şi a primit în urmă cu 3 luni acordul Comisiei pentru Protecţia Com­pe­tiţiei din Serbia, ultimele formalităţi urmând să fie finalizate în această perioadă.

Tranzacţia a avut o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, sumă care va fi achitată integral într-o perioadă de 5 ani de zile, conform datelor ZF.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
serbia,
cablu,
vanzare,
americani,
retea,
romani,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.