Cum pierde statul sute de milioane de euro din taxele pe case si terenuri

Postat la 14 mai 2010 9 afişări

Statul pierde anual cateva sute de milioane de euro la buget din cauza ca nu impoziteaza decat o parte din casele si terenurile existente, dintr-un motiv foarte simplu: nu stie exact suprafata lor.

"Statul ar putea sa incaseze cu 25-30% mai mult din taxele si impozitele pe proprietate daca ar avea intabulate toate cladirile si terenurile. In realitate, exista diferente de 25-30% intre suprafetele declarate si cele reale si pe care numai un sistem de cadastru temeinic le poate identifica", a declarat pentru Gandul Valeriu Mano¬lache, presedintele Asociatiei Patronale din Cadastru, Geodezie si Cartografie (APCGC).

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
impozit,
terenuri,
case,
stat,
suprafata
/actualitate/cum-pierde-statul-sute-de-milioane-de-euro-din-taxele-pe-case-si-terenuri-6117996
6117996
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.