Cum motivează Curtea Constituţională respingerea sesizării privind schimbarea lui Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor

Postat la 12 iulie 2012 46 afişări

CC precizează, în motivarea respingerii sesizării în cazul schimbării Robertei Anastase de la şefia Camerei, că, la data la care a fost sesizată, instanţa de contencios constituţional nu mai avea în competenţă atribuţia de a se pronunţa asupra constituţionalităţii hotărârilor plenului Camerei.

Curtea constată că revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor nu afectează, prin obiectul şi efectul juridic al unei asemenea hotărâri, valori şi principii constituţionale. Curtea constată că Hotărârea Camerei Deputaţilor 25 din 3 iulie 2012, având ca obiect revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, este un act juridic cu caracter individual, care nu afectează valori şi principii constituţionale.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-motiveaza-curtea-constitutionala-respingerea-sesizarii-privind-schimbarea-lui-anastase-de-la-sefia-camerei-deputatilor-9852952
9852952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.