Cum îşi vor plăti românii TAXELE şi IMPOZITELE începând cu 2019. Anunţul ministrului Finanţelor Publice

Postat la 30 august 2018 289 afişări

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că toate taxele şi impozitele vor putea fi plătite online de anul viitor, fără să mai fie percepute comisioane către bănci.

Cum îşi vor plăti românii TAXELE şi IMPOZITELE începând cu 2019. Anunţul ministrului Finanţelor Publice

„Când omul plăteşte către stat o obligaţie de plată, nu va percepe comision nici măcar o bancă către altă bancă. (...) Va fi o înţelegere foarte clară cu băncile. Ca principiu, băncile n-au voie să perceapă comisioane la ceea ce înseamnă plăţi către stat. Că eu ca stat pot să decid să îţi las ţie ca bancă, într-un interval mai lung de timp, banii pe care tu trebuie să mi-i dai mie după ce i-ai încasat, tu îi foloseşti. Asta mă reglez eu (n.red. – statul) cu banca. Ca principiu, nu ai voie să îi iei bani românului, când el plăteşte la stat obligaţiile sale”, a spus Teodorovici, la Antena 3.

 

Ministrul a susţinut faptul că statul ar putea permite ca băncile să nu vireze imediat banii plătiţi online, prin intermediul băncilor, pentru taxe şi impozite, ci după o anumită perioadă, băncile putând însă derula operaţiuni cu aceste sume între momenul plăţii de către contribuabil şi momentul în care ajung în contul instituţiei vizate.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.