Cum încearcă gigantul american Nike “să spele păcatul” discriminării: creşte salariile a peste 7.000 de angajaţi

Postat la 26 iulie 2018 158 afişări

Nike, gigantul din industria echipamentelor sportive cu peste 40.000 de salariaţi, va creşte salariile a peste 7.000 de angajaţi de la nivel global şi va schimba modul în care se acordă bonusurile anuale în încercarea de a răspunde îngrijorările despre echitatea salarială şi despre cultura corporativă, scrie CNBC.

Cum încearcă gigantul american Nike “să spele păcatul” discriminării: creşte salariile a peste 7.000 de angajaţi

Compania a decis să revizuiască modalitatea de compensare a personalului, după ce la începutul anului a făcut o evaluare a metodelor practicate de-a lungul timpului.

 

Nike a anunţat că circa 10% din angajaţi, atât bărbaţi, cât şi femei, vor beneficia de ajustări de salarii pentru a se asigura că există remuneraţii egale şi competitive pentru aceleaşi funcţii în businessul global, arată un document intern al companiei analizat de CNBC.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.