Cum au vrut să interzică Biserica şi comuniştii căsătoria dintre Regele Mihai şi Regina Ana

Autor: Clarice DINU, Mihaela STOICA Postat la 02 august 2016 64 afişări

Cum au vrut să interzică Biserica şi comuniştii căsătoria dintre Regele Mihai şi Regina Ana

Majestatea Sa Regina Ana a României a murit, luni, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia, anunţă Casa Regală. Fiică a Principelui René de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei, Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut în al XVI-lea arondisment al Parisului, la data de 18 septembrie 1923. Până la izbucnirea războiului, în 1939, a copilărit în Franţa. La 16 ani a plecat însă cu familia în Spania, ulterior în Statele Unite ale Americii. A studiat pictura la New York, iar pentru a-şi câştiga existenţa a lucrat ca vânzătoare într-un magazin care comercializa panglici şi flori artificiale.

În 1942 s-a înrolat ca voluntar în armata franceză, unde, împreună cu regimentul ei, a fost în Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg şi Germania, până la sfârşitul războiului. Ana de Bourbon-Parma l-a cunoscut pe Regele Mihai, în noiembrie 1948, la hotelul Claridge’s din Londra, la o recepţie organizată după nunta Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii cu locotenentul Philip Mountbatten.

Citeşte aici cum au vrut să interzică Biserica şi comuniştii căsătoria dintre Regele Mihai şi Regina Ana

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-au-vrut-sa-interzica-biserica-si-comunistii-casatoria-dintre-regele-mihai-si-regina-ana-15547408
15547408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.