Cum au ajutat reţelele de socializare la răspândirea COVID-19 în România. De ce cred oamenii că „vaccinul aduce moartea”

Postat la 02 decembrie 2021 130 afişări

Cum au ajutat reţelele de socializare la răspândirea COVID-19 în România. De ce cred oamenii că „vaccinul aduce moartea”

Mesajele antivacciniştilor şi teoriile conspiraţiei care au circulat pe reţelele de socializare au favorizat răspândirea COVID-19 în România. Teoriile conspiraţiei din SUA, unele bazate pe explicaţii din aşa-zisele „studii din America”, propagate de antivaccinişti, au ajuns mai puternice decât disperarea medicilor puşi să aleagă între pacienţii în stare gravă de la ATI.

„Vor să ne bage microcipuri”, „masca e botniţă”, „au tratamente pe care le ţin ascunse, ca să omoare populaţia”, sunt doar câteva dintre mesajele care circulă pe Facebook, în rândul antivacciniştilor. „Avem dovezi. Sunt oameni din America ce pot confirma ceea ce spunem noi”, afirmă influencerii care promovează teoriile conspiraţiei.

„Companiile din social media, precum YouTube sau Facebook, lucrează la eliminarea acestor teorii privind pandemia. Din totalul fondurilor alocate de Facebook pentru a combate dezinformarea, 84% au ajuns în SUA şi doar  16% au fost direcţionate în restul lumii”, spun  jurnaliştii de la NBC News.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutare,
deces,
oameni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.