Cum arată viitoarea Lada NIVA, modelul care va scoate Duster de pe piaţă - Galerie FOTO

Postat la 21 decembrie 2019 623 afişări

Lada Niva va avea un succesor pe platforma lui Duster, după ce AvtoVAZ a reintrat în posesia denumirii popularului off-roader sovietic. Actualmente, AvtoVAZ vinde Lada Niva sub denumirea Lada 4×4, numele „Niva” fiind purtat de un model Chevrolet, produs, de asemenea, în Rusia.

Cum arată viitoarea Lada NIVA, modelul care va scoate Duster de pe piaţă - Galerie FOTO

AvtoVAZ şi-a restabilit drepturile depline pentru denumirea „Niva” prin achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de concernul american General Motors în cadrul întreprinderii comune GM-AVTOVAZ. Afacerea a fost încheiată, iar astfel cei de la Lada au recăpătat dreptul pentru denumirea clasică a offroader-ului sovietic denumit acum 4×4.

În urma tranzacţiei, General Motors a renunţat definitiv la pachetul de acţiuni în compania comună GM-AVTOVAZ şi la denumirea „Niva” în favoarea AvtoVAZ. Astfel, în gama Lada vor fi în viitorul apropiat disponibile două offroadere, clasicul 4×4, dar şi modelul mai nou, dezvoltat în comun cu americanii de la General Motors, denumit până acum Chevrolet Niva.

Acesta va mai fi produs câţiva ani, dar sub sigla Lada. Totodată, sub controlul companiei ruseşti au ajuns tehnologiile dezvoltate de americani pentru offroader-ul rusesc, dar şi conceptul celei de-a doua generaţii Chevrolet Niva, prezentat acum câţiva ani.

Oricât ar părea de spectaculos, ruşii de la AvtoVAZ au un alt concept mai bun, dezvăluit la Moscova anul trecut, sub denumirea 4×4 Vision. Acesta ar putea intra în producţia de serie pe platforma lui Duster, ca succesor al Ladei Niva clasice. Aceasta a fost deosebit de apreciată în spaţiul spovietic şi nu numai pentru calităţile sale în teren accidentat, dar şi pentru preţul accesibil şi mecanica simplă şi robustă. Chevrolet Niva, modelul care ar fi trebuit să înlocuiască Niva şi motivul pentru care AvtoVAZ s-a asociat cu GM, nu a reuşit să atragă foarte mulţi clienţi, fiind mai puţin capabil şi mult mai scump decât Lada Niva clasică.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
model,
duster,
galerie foto,
piata,
scoatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.