Ţara DISTRUSĂ de PROTESTE unde mai multe persoane au murit deja. Care este nemulţumirea care a scos toată ţara in stradă

Autor: Andrei Vacaru Postat la 21 decembrie 2019 227 afişări

Ţara DISTRUSĂ de PROTESTE unde mai multe persoane au murit deja. Care este nemulţumirea care a scos toată ţara in stradă

Premierul Indiei, Narendra Modi, a convocat sâmbătă o şedinţă de urgenţă cu Consiliul de Miniştri pentru a discuta despre măsurile care se impun pe fondul protestelor violente din ţară, cauzate de modificarea legislaţiei privind cetăţenia, informează Reuters.

Decizia premierului vine în condiţiile în care 14 persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari şi poliţişti. Protestatarii sunt nemulţumiţi de o lege, adoptată pe 11 decembrie, care le va permite cetăţenilor din Pakistan, Bangladesh şi Afganistan, de altă religie decât cea musulmană, să obţină cetăţenie indiană.

Manifestanţii susţin că noul act normativ discriminează comunitatea musulmană şi nu respectă Constituţia Indiei.

Reuters notează că protestele, declanşate la nivel naţional, sunt cele mai ample manifestaţii împotriva Guvernului Modi de la prima sa alegere, în 2014.

Mişcările de protest au continuat şi sâmbătă, în pofida deciziei autorităţilor de a impune restricţii populaţiei. Sute de persoane au fost reţinute de către autorităţi, iar mai mulţi activişti susţin că Poliţia le-a percheziţionat în mod abuziv domiciliile.

Modificarea legislativă a fost propusă de către partidul premierului Narendra Modi, BJP, iar partidele din opoziţie, grupuri ale minorităţilor naţionale, profesori universitari şi mai mulţi oficiali americani contestă acest proiect, întrucât ar discrimina comunitatea musulmană şi ar permite obţinerea cetăţeniei pe criterii religioase, fapt ce ar încălca Constituţia.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.