Cum arată viaţa într-un lagăr din Coreea de Nord

Autor: Mihai Mitrica Postat la 19 decembrie 2011 250 afişări

Lagarele din Coreea de Nord au crescut ca dimensiuni si numar in cursul ultimilor zece ani, iar aproximativ 200.000 de persoane sunt in prezent detinute in conditii atroce, potrivit organizatiei Amnesty International.

Detinutii asista la executia colegilor lor de suferinta si mananca sobolani pentru a supravietui, se arata intr-un raport al organizatiei de aparare a drepturilor omului, bazat pe imagini din satelit si pe marturii ale unor fosti detinuti care au fugit din Coreea de Nord. Comparatia imaginilor din satelit recente cu altele datand din 2001 arata o crestere semnificativa a dimensiunii si a numarului lagarelor, conform acestui raport.

Jeong Kyoungil, detinut la o tabara din Yodok in perioada 2000-2003, a povestit ca ziua de munca incepea la ora 4 si se termina la 20, urmata de doua ore de reeducare ideologica. Un alt fost prizonier de la Yodok estimeaza ca 40 la suta dintre detinuti au murit de foame intre 1999 si 2001.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-viata-intr-un-lagar-din-coreea-de-nord-9073842
9073842
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.