Coreea de Nord, între conflicte, instabilitate şi opacitate

Postat la 19 decembrie 2011 28 afişări

Agenţia France Presse prezintă principalele date despre Coreea de Nord începând din 1950, de la războiul cu Coreea de Sud şi înăsprirea unuia dintre regimurile cele mai opace de pe planetă, unica dinastie de tip stalinist din lume, unde Kim Jong-un îi succede tatălui său decedat.

- 1945: Plecarea ocupantului japonez. Sovieticii pătrund în peninsulă prin nord, forţele americane în sud. Coreea este divizată în două peste paralela 38.

- 1948: Fondarea Republicii Democratice Coreea (nord) cu capitala la Phenian, apoi a Republicii Coreene (sud), cu capitala la Seul.

- 25 iunie 1950: Trupele nord-coreene invadează Sudul cu sprijinul Chinei şi al Uniunii Sovietice: începutul Războiului din Coreea.

- 27 iulie 1953: Armistiţiul de la Panmunjom pune capăt războiului care s-a soldat cu până la patru milioane de morţi şi dispăruţi.

- 1991: Admiterea celor două Corei în ONU. Acord de reconciliere, de non-agresiune şi de recunoaştere.

- 8 iulie 1994: Decesul liderului nord-coreean Kim Il-sung. Fiul său Kim Jong-il îi succede.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de nord,
conflicte,
istoric,
cronologie
/actualitate/coreea-de-nord-intre-conflicte-instabilitate-si-opacitate-9073770
9073770
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.