Cum arată taxiurile viitorului. Invenţia care ar putea schimba pentru totdeauna modul în care circulăm

Autor: Ştefan Stan Postat la 11 ianuarie 2016 455 afişări

Cum arată taxiurile viitorului. Invenţia care ar putea schimba pentru totdeauna modul în care circulăm

Printre sutele de aeroplane, avioane şi mecanisme de zbor care au fost prezentate la CES 2016, târgul de tehnologie din Las Vegas, o invenţie s-a detaşat ca vedeta convenţiei: drona-taxi. Producătorul chinez de drone Ehang a creat un vehicul capabil de a transporta în mod autonom un om şi bagajele lui, care pot cântări combinat până la 100 kg, cu o viteză de 100 km pe oră pentru 23 de minute. Şi partea cea mai bună? Nu este nevoie de licenţă de zbor.

Cu alte cuvinte, noua dronă este un taxi personal care face de ruşine maşinile care se conduc singure - cel puţin pe distanţe scurte.

Numele dronei este 184 şi vine de la capacitatea de a transporta un pasager, cu opt elice şi 4 ”picioruşe”.

Navigaţia automatizată este propulsată de un centru de comandă de zbor în timp real. Asta înseamnă că din momentul în care intri în cockpit-ul dronei, unde este aer condiţionat şi Wi-Fi, poţi apăsa oriunde pe hartă unde vrei să mergi.

”Credem că un traseu programat va elimina 80-90% dintre problemele pe care le-am putea avea”, a declarat compania producătoare.

Una dintre cele mai mari probleme întâmpinate de constructor pentru a creşte numărul de pasageri transportaţi de drone este durata de viaţă a bateriei. Tehnologia bateriilor de lithiu permite un maxim de 30 de minute de zbor. Compania chineză se aşteaptă totuşi să găsească o soluţie în următoarele şase luni, în condiţiile în care lucrează în paralel, alături de MIT şi Stanford, la o celulă de combustibil.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inventie,
taxiuri,
viitor,
drona,
zbor,
taxi,
chinezi,
drone,
transport
/actualitate/cum-arata-taxiurile-viitorului-inventia-care-ar-putea-schimba-pentru-totdeauna-modul-in-care-circulam-14961840
14961840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.