A cumpărat un tablou, iar acum poate zbura de 3.000 de ori gratis

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 11 ianuarie 2016 1471 afişări

A cumpărat un tablou, iar acum poate zbura de 3.000 de ori gratis

Miliardarul chinez Liu Yigian poate zbura oriunde în lume la clasa business, alături de familia sa, fără a mai plăti un cent - doar pentru că a cumpărat un tablou.

Liu a câştigat licitaţia organizată de Christie's pentru un nud al lui Amedeo Modigliani, oferind 170,4 milioane de dolari, şi urmează să plătească suma folosind cardul său American Express.

Liu, un cunoscut colecţionar de artă şi antichităţi, a mai folosit cardul de credit pentru a plăti un obiect de 36 de milioane de dolari ce data de pe vremea dinastiei Ming.

Cei de la American Express nu au comentat pe teme achiziţiei de 170 de milioane de dolari, dar au spus că în teorie acest lucru este posibil. "Totul depinde de relaţia pe care o avem cu respectivul client", a spus un reprezentant al companiei.

Liu deţine un American Express Centurion Card, cunoscut drept "cardul negru", care se acordă doar celor mai mari clienţi. Nu există o limită de credit, dar fiecare folosire aduce puncte, aşa cum se întâmplă şi la cardurile normale. Zach Honig, redactor-şef  al site-ului ThePointsGuy.com, estimează că Liu ar putea converti punctele acumulate pe cardul său pe 3.000 de zboruri transoceanice la clasa deluxe, unde un astfel de zbor costă peste 15.000 de dolari.

Liu, care potrivit celor de la Forbes are o avere de 1,4 miliarde de dolari, nu a folosit însă cardul pentru puncte. Guvernul chinez nu permite cetăţenilor să scoată din ţară mai mult de 50.000 de dolari anual, astfel încât folosirea cardului devine o tactică de a evita această limită - el nu plăteşte 170 de milioane celor de Christie's, ci băncii care a aprobat transferul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/a-cumparat-un-tablou-iar-acum-poate-zbura-de-3-000-de-ori-gratis-14961380
14961380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.