Cum arată şi cât costă unul dintre cele mai mari iahturi din lume. Are catarge mai înalte decât Big Ben - GALERIE FOTO

Autor: Georgiana Călin Postat la 05 mai 2017 612 afişări

Un iaht masiv, considerat a fi unul dintre cele mai mari din lume, cu catarge mai înalte decât Big Ben, a fost supus probelor în Gibraltar, cu câteva săptămâni înainte ca acesta să fie predat proprietarului, arată Daily Mail.

Printre dotările vasului de 360 ​​milioane de dolari, numit Sailing Yacht A, se numără catarge de circa 92 de metri, opt etaje, un elicopter şi o încăpere de observare subacvatică. Melnichenko a mai ţinut prima pagină a ziarelor în septembrie, când şi-a ancorat capodopera în valoare de 240 milioane de lire sterline, „Motor Yacht A”, pe Tamisa.

„Aceasta a fost cea mai dificila misiune a carierei mele. Sunt încrezător că Yacht A va fi cel mai mare iaht din lume în ceea ce priveşte designul şi tehnologia. Frumuseţea sa uluitoare va fi subiectul multor conversaţii, oriunde va călători în întreaga lume. Aşteptăm cu nerăbdare livrarea finală către proprietar”,  a declarat Dirk Kloosterman, directorul de proiect. După ce nava a părăsit şantierul naval german, directorul general al Nobiskrug, Holger Kahl, a declarat pentru superyachts.com: „Este un produs născut din dorinţa proprietarului de a împinge depăşi limitele ingineriei şi a provoca statu-quo-ul industriei”.

Melnichenko, ce are o valoare netă estimată de 13,4 miliarde de dolari,  preferă folosirea literei "A", astfel încât navele sale să fie listate primele în registrele de transport maritim. Superyachtfan.com declară că barca este alimentată de un „pachet hibrid diesel-electric” şi este proiectată să găzduiască 20 de persoane şi un echipaj de 54 de persoane. Iahtul neconvenţional a fost proiectat de francezul Philippe Starck, care contestă aşteptările esteticii convenţionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.