Cum ar putea arăta noua schemă pentru energie regenerabilă?

Autor: Roxana Petrescu Postat la 29 martie 2013 17 afişări

Un investitor într-un proiect solar care este recompensat acum cu 6 certificate verzi pentru fiecare megawatt/oră produs ar putea să primească din vara acestui an doar patru, restul urmând să fie recuperat în mod eşalonat de la jumătatea anului 2016, se arată într-un nou proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se urmăreşte modificarea actualei scheme de sprijin pentru investitorii în energie regenerabilă.

Cum ar putea arăta noua schemă pentru energie regenerabilă?

Un investitor într-un proiect solar care este recompensat acum cu 6 certificate verzi pentru fiecare megawatt/oră produs ar putea să primească din vara acestui an doar patru, restul urmând să fie recuperat în mod eşalonat de la jumătatea anului 2016, se arată într-un nou proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se urmăreşte modificarea actualei scheme de sprijin pentru investitorii în energie regenerabilă. Investitorii în eoliene de exemplu ar urma să primească doar un certificat verde în loc de două cât au în prezent, urmând ca abia din 2018 să-şi recupereze eşalonat numărul de certificate amânate, potrivit acestui nou proiect de ordonanţă de urgenţă. Modificarea ar urma să intre în vigoare din iulie, anul acesta. Până acum, o altă variantă vehiculată în piaţă prevedea reducerea substanţială a numărului de certificate verzi alocate pentru fiecare tehnologie în parte, concomitent cu reducerea pre­ţului maxim admis de lege, de la 55 euro până la 30 euro.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proiect,
mall,
energie regenerabila
/actualitate/cum-ar-putea-arata-noua-schema-pentru-energie-regenerabila-10699956
10699956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.