Cum a pierdut un executiv ”genial” o bătălie de milioane de dolari în favoarea fostei sale soţii

Postat la 13 aprilie 2017 195 afişări

Un fost executiv care lucra pentru fondul de investiţii Lone Star Funds a pierdut într-un proces de apel în care judecătorii trebuia să cântărească valoarea sa ”geniu”. Miza? O avere de 225 de milioane de dolari.

Cum a pierdut un executiv ”genial” o bătălie de milioane de dolari în favoarea fostei sale soţii

Este vorba despre apelul într-un proces de divorţ care viza câştigarea procentului majoritar dintr-o avere de 225 de milioane de dolari. Randy Work a eşuat să convingă un juriu format dintr-un panel de trei judecători că a avut o ”contribuţie specială” în perioada în care a fost căsătorit cu soţia sa, astfel că merita să aibă o cotă mai mare din avere la despărţire decât practica clasică prin care la partaj, aceasta era împărţită în mod egal între cele două părţi, potrivit Bloomberg.

Work şi Mandy Gray erau căsătoriţi de mai bine de 20 de ani atunci când s-au despărţit - un judecător a spus în 2015 că averea lor de mai multe milioane de dolari ar trebui să fie împărţită în mod egal fiindcă în timp ce Work lucra din greu, averea era rezultatul ”existenţei la momentul potrivit, în locul potrivit şi că era beneficiarul unei perioade de boom”, nu a strălucirii sale la nivel profesionaş.

Judecătorii unde a făcut apel au spus că folosirea ”cuvântului genius nu era de ajutor”, iar Work a eşuat să demonstreze că decizia judecătorului anterior era greşită, scrie Bloomberg.

”Cuvântul <geniu> tinde să fie folosit prea des şi ar trebui să caracterizeze doar nume precum Leondardo Da Vinci, Mozart, Einstein şi alţii ca ei”, a spus judecătorul Edward Holman atunci când şi-a motivat decizia din 2015, respingând argumentele aduse de Work.

Work ceruse 61% din activele deţinute şi a aplicat ”metodologii revoluţionare” în piaţa japoneză, în timp ce conducea birourile de acolo, generând profituri imense. ”Fără îndoială, avea un succes imens, dar nu a pus bazele Lone Star”, au spus judecătorii, citând decizia din 2015.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.