Cum a ajuns opoziţia să facă legile

Postat la 29 aprilie 2012 61 afişări

În absenţa ministrei muncii, a ministrului sănătăţii şi a şefilor de la CNAS şi CNPP, care nu s-au deranjat să vină la dezbateri, precum şi a parlamentarilor puterii, reprezentanţii opoziţiei din comisiile pentru muncă şi sănătate ale Camerei au votat singuri un raport la OUG 107/2010 privind plata CASS de către pensionari.

Raportul stabileşte restituirea eşalonată a banilor, în cursul acestui an, către cei cu pensii de peste 740 lei care de la 1 ianuarie 2011 au plătit CASS de 5,5% calculată la valoarea totală a pensiei. Abolirea plăţii CASS de către cei 2,2 mil. pensionari cu pensii de peste 740 de lei ar însemna, conform autorităţilor, o gaură în buget de 1 mld. lei pe an, în condiţiile în care bugetul asigurărilor de sănătate avea deja un deficit de cel puţin 3 mld. lei.

Raportul comisiilor va fi trimis Biroului Permanent al Camerei, care îl va supune plenului spre dezbatere.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-a-ajuns-opozitia-sa-faca-legile-9578719
9578719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.