Culiţă Tărâţă a construit un siloz de mare capacitate la Dunăre

Autor: Gabriel Razi Postat la 15 ianuarie 2013 112 afişări

TCE 3 Brazi, compania controlată de omul de afaceri Culiţă Tărâţă, cu afaceri de aproximativ 100 mil. euro în agricultură, zootehnie şi industria lemnului, a finalizat o investiţie de 8 milioane de euro într-un siloz de mare capacitate ce poate fi umplut cu 40.000 de tone de cereale.

TCE 3 Brazi, compania controlată de omul de afaceri Culiţă Tărâţă, cu afaceri de aproximativ 100 mil. euro în agricultură, zootehnie şi industria lemnului, a finalizat o investiţie de 8 milioane de euro într-un siloz de mare capacitate ce poate fi umplut cu 40.000 de tone de cereale. Silozul este amplasat la Dunăre în Insula Mare a Brăilei, acesta urmând să stocheze o parte din recolta de 300.000 de tone de materii prime agricole pe care antreprenorul o produce an de an. "Silozul este deja operaţional, mai facem acum câteva lucrări de consolidare. Nu aveam decât capacităţi de depozitare de 5.000 de tone şi era nevoie de o astfel de investiţie pentru a nu mai livra marfa direct din câmp", a explicat Lucian Buzdugan, directorul general al fermei de 55.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei. Silozurile şi magaziile pentru materii prime agricole au reprezentat una dintre direcţiile de investiţii ale fermierilor români în ultimii ani în condiţiile în care spaţiile de depozitare le permit acestora să îşi securizeze profiturile. La nivel de economie în ultimii patru ani investiţiile în spaţii de depozitare se ridică la 260 mil. euro, potrivit calculelor ZF. TCE 3 Brazi, compania lui Culiţă Tărâţă, exploatează cele 55.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei în arendă de la stat, el având contract până în 2023.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Culiţă Tărâţă,
siloz,
cereale,
TCE 3 Brazi
/actualitate/culita-tarata-a-construit-un-siloz-de-mare-capacitate-la-dunare-10467867
10467867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.