CSR 2022. Sponsorizarea Spitalului de Urgenţă Ploieşti - OMV Petrom

Postat la 13 ianuarie 2023 81 afişări

Motivaţie:

„Din 2007, OMV Petrom a făcut din principiile responsabilităţii corporative, parte a strategiei sale de afaceri”, descriu reprezentanţii companiei implicarea lor în proiectele de responsabilitate socială din România. Între 2007 şi 2021, compania a alocat peste 80 de milioane de euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală. În cazul Spitalului de Urgenţă Ploieşti, ei au observat că aparatura medicală din sălile de operaţii ale blocului operator era învechită şi, în multe cazuri, nefuncţională. Aparatele de radiologie din sălile de ortopedie se defectau frecvent, îngreunând fluxul intervenţiilor atunci când se lucra într-un singur aparat.

Descrierea proiectului:

OMV Petrom a susţinut cu 3 milioane de euro modernizarea Spitalului de Urgenţă Ploieşti, care este unitatea medicală cea mai importantă din Prahova, fiind singurul spital din zonă cu secţii de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă şi tratare a pacienţilor cu arsuri. În acest proiect au fost implicate Consiliul Judeţean Prahova, Managementul Spitalului de Urgenţă Ploieşti şi membri ai  departamentului Value Chain Optimization East, din cadrul diviziei Rafinare & Marketing, OMV Petrom. 

Rezultate:

Cele 7 săli de chirurgie ale Blocului Operator al Spitalului de Urgenţă Prahova, dintr-un total de 13, au fost recent renovate şi vor fi dotate, în urma sponsorizării acordate de OMV Petrom, cu o serie de echipamente moderne. Printre acestea se numără 4 mese de operaţie, 5 linii complete de chirurgie, defibrilator, aparat de anestezie de înaltă performanţă, sistem pentru intubaţii dificile cu video asistenţă, sisteme de sterilizare a aerului, aparat de radiologie şi alte echipamente medicale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.