CSR 2022. Peditel - Asistenţă medicală gratuită, 24/7 - Banca Transilvania

Postat la 13 ianuarie 2023 65 afişări

CSR 2022. Peditel - Asistenţă medicală gratuită, 24/7 - Banca Transilvania

Motivaţie:

„Indiferent unde locuim, într-o zonă rurală sau urbană, cu toţii ştim cât este de important să primeşti un sfat medical în timp util”, descriu reprezentanţii Băncii Transilvania raţiunea implicării în proiectul de asistenţă medicală gratuită pentru părinţi. Ei spun că şi-au dorit să ajute la creşterea vizibilităţii proiectului şi totodată să le susţină activitatea, astfel încât serviciul să fie în continuare gratuit şi accesibil unui număr mare de părinţi.

Descrierea proiectului:

Peditel este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale gratuit, non-stop, atât în ţară, cât şi în afară. În spatele oricărui apel se află un medic acreditat. Ideea campaniei a venit în urma discuţiei cu cei de la Peditel – Fundaţia Părinţi din România. Au identificat împreună nevoia lor cea mai mare – aceea de a oferi în continuare serviciul gratuit tuturor părinţilor şi de a oferi sprijin în acoperirea costurilor de funcţionare. Proiectul se adresează în principal părinţilor, în special celor care trăiesc în mediul rural şi au acces limitat la servicii medicale. În România peste 40% dintre copii trăiesc în mediul rural, fără farmacie sau medic pediatru. Proiectul a fost realizat în întregime in-house.

Rezultate:

Peditel funcţionează din 2014 şi a ajutat până acum peste 500.000 de părinţi cu sfaturi medicale utile, ceea ce înseamnă aproximativ 350 de apeluri zilnice. În ceea ce priveşte comunicarea, pe Blogul BT, la secţiunea CSR, a fost adaugată o nouă pagină de campanie cu posibilitatea de donaţie. Totodată, asociaţia a fost adăugată în aplicaţia BT Pay la secţiunea: Susţine ONG-urile şi donează.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.