CSR 2022. Nucleu de bine - Nuclearelectrica

Postat la 03 ianuarie 2023 84 afişări

CSR 2022. Nucleu de bine - Nuclearelectrica

Motivaţie:

„România are nevoie de un Nucleu de Bine. Nuclearelectrica este angajată să contribuie la securitatea energetică a României prin livrarea de energie curată, în bandă, stabilă şi accesibilă”, descriu reprezentanţii companiei raţiunea implicării în proiecte de responsabilitate socială.

Descrierea proiectului:

„Nucleu de bine” vizează proiecte şi beneficiari ale căror nevoi de finanţare se încadrează în domeniile medical, educaţional şi mediu, având prioritate proiecte din zonele în care compania îşi desfăşoară activitatea (Cernavodă-Constanţa, Piteşti-Mioveni, Feldioara, Doiceşti). Proiectele alese pentru sponsorizare au fost selectate în funcţie de impactul benefic pe care îl pot aduce în zone cu risc crescut sau în cadrul unor grupuri de risc şi pentru rezolvarea unor probleme sociale majore. Proiectele selectate au scopul de a creşte accesul la servicii medicale şi educaţionale performante şi vor contribui la un viitor mai bun, mai sustenabil şi mai prosper pentru beneficiarii implicaţi ȋn proiecte şi comunităţile lor. Campania de selectare a proiectelor susţinute s-a desfăşurat ȋn două etape, pentru a da posibilitatea unui număr cât mai mare de ONG-uri şi parteneri instituţionali (şcoli, spitale, primării) să se ȋnscrie.

Rezultate:

Nuclearelectrica investeşte ȋn fiecare an un buget de peste 10 milioane de lei pentru a derula proiecte de responsabilitate socială ȋmpreună cu societatea civilă şi instituţiile din România, astfel ȋncât să răspundă celor mai presante nevoi ale comunităţilor, ȋn domeniile educaţional, medical şi mediu. Ȋn perioada 2019-2021, Nuclearelectrica a sponsorizat 107 proiecte, cu aproximativ 30 de milioane lei ȋn total, care au ajuns să susţină aproximativ 11 milioane de români. În cazul „Nucleu de bine”, au fost selectate 51 de proiecte de CSR, care vor impacta peste 10 milioane de persoane. Până la finalul anului 2022, valoarea totală a investiţiei angajate ȋn cadrul platformei „Nucleu de bine”  este de 9,5 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.