CSR 2022. Inima ta mare ajută inima micuţilor - NN Asigurări de Viaţă

Postat la 13 ianuarie 2023 38 afişări

CSR 2022. Inima ta mare ajută inima micuţilor - NN Asigurări de Viaţă

Motivaţie:

„Implicarea în comunitate este una dintre priorităţile strategice ale NN, reflectată în iniţiative ample care au puterea să facă o diferenţă, fie că e vorba de un start mai bun în viaţă pentru copiii care vin pe lume cu probleme de sănătate, de oportunităţi economice pentru tineri din medii defavorizate, de încurajarea antreprenoriatului şi inovării sociale sau de ajutorarea celor care traversează contexte dificile”, spun reprezentanţii companiei. În ceea ce priveşte acest proiect, el a pornit în contextul în care în România se nasc în fiecare an în jur de 1.000 de copii cu defecte congenitale ale inimii, care pot fi tratate doar prin operaţii chirurgicale sau prin intervenţii cardiologice. Mulţi dintre ei trebuie operaţi urgent, iar unele cazuri au nevoie de mai multe operaţii în timp.

Descrierea proiectului:

„Inima ta mare ajută inimile micuţilor” reprezintă un manifest social pentru sănătatea copiilor născuţi cu malformaţii cardiace. Parteneriatul cu Asociaţia Inima Copiilor pentru extinderea Secţiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din Bucureşti, care are nevoie de o investiţie totală estimată la 3 milioane de euro, reprezintă cea mai amplă iniţiativă de responsabilitate a companiei, începută în 2021. Lucrările sunt prevăzute să înceapă în primele luni din 2023 şi ar putea fi gata în doi ani. Extinderea secţiei de la 745 m² la 1.900 m² va însemna două săli de operaţii (faţă de o singură sală în prezent), 15 - 20 de locuri în terapia intensivă cardiacă (de la şase în prezent), 25 de locuri noi pentru îngrijirea copiilor înainte şi după operaţie, dar şi reamenajarea şi modernizarea tuturor spaţiilor şi dotărilor.

Rezultate:

Pentru copiii născuţi cu malformaţii cardiace şi familiile lor, extinderea Secţiei de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie înseamnă o şansă în plus să poată fi operaţi la timp. În urma extinderii, numărul de copii operaţi anual în secţie se va dubla până la 400, vor putea fi operaţi şi copii cu malformaţii cardiace care pot fi tratate astăzi doar în străinătate, iar numărul mult mai mare de locuri în terapia intensivă cardiacă va însemna că pot fi operaţi inclusiv copii cu malformaţii complexe care au nevoie de mai mult timp în terapie intensivă. Toate acestea pot deveni realitate numai cu sprijinul şi implicarea oamenilor. Manifestul NN şi Asociaţia Inima Copiilor a fost auzit, iar oamenii s-au implicat deja cu donaţii pentru a contribui la strângerea fondurilor necesare proiectului, conchid reprezentanţii companiei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.