CSR 2022. Bursele de performanţă Allianz-Ţiriac şi Fundaţia Olimpică Română (FOR) - Allianz-Ţiriac Asigurări

Postat la 13 ianuarie 2023 85 afişări

Motivaţie:

Ideea desfăşurării acestui program - care presupune acordarea unor burse de performanţă - a plecat de la convingerea că posibilităţile financiare nu ar trebui să stea în calea unor copii talentaţi şi muncitori, care iubesc sportul, spun reprezentanţii Allianz-Ţiriac. Prin acest proiect, compania oferă anual 30 de burse de performanţă şi trag un semnal de alarmă cu privire la viitorul tinerilor sportivi, care trebuie nu doar apreciaţi atunci când obţin rezultate, ci şi susţinuţi financiar. „Strategia CSR a Allianz-Ţiriac şi implicarea în societate se axează pe crearea unui impact real în comunitate, cu orientare pe câţiva piloni importanţi: sănătate, sport, copii şi tineri, mediu”, spun reprezentanţii companiei.

Descrierea proiectului:

Selecţia copiilor este realizată de FOR pe baza unui regulament pe care oricine îl poate accesa, respectiv de un juriu specializat care evaluează candidaturile, ce includ detalii despre performanţele sportive, veniturile familiei, dar şi recomandări din partea antrenorilor. În 2022 juriul a fost format din Andreea Răducan, campioană olimpică la gimnastică şi preşedinte al FOR, Valeria Van Groningen, campioană olimpică la canotaj şi vicepreşedinte al FOR şi Vasile Vivien, asistent manager al FOR.

Rezultate:

Compania investeşte în acest proiect aproximativ 250.000 de euro anual, iar până acum, investiţia totală a ajuns la peste 175.000 de euro. De la lansarea programului, din 2015, până în prezent, 160 burse de performanţă au fost acordate de Allianz-Ţiriac şi FOR. Cu ajutorul sumelor acordate, tinerii sportivi reuşesc să-şi susţină o parte din cheltuielile cu echipamentul şi deplasările la competiţiile sportive. În perioada derulării programului, tinerii susţinuţi de Allianz-Ţiriac au reuşit să obţină 414 medalii de aur, 296 medalii de argint, 163 medalii de bronz şi au stabilit 22 recorduri naţionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.