Cronica unui dezastru dinainte anunţat: "Suntem o ţară de drogaţi" şi "vom ajunge bolnavi, pitici şi încuiaţi"

Postat la 08 martie 2012 17 afişări

Premierul Ungureanu susţine că "nu suntem o ţară de înotători!", ignorând medaliile de la nataţie, miracolele din polo sau sănătatea copiilor. Personalităţi din sporturile nautice prevăd un dezastru în contextul în care nu vor mai fi alocaţi bani pentru bazine

O declaraţie acordată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, luni seara, la TVR, a stârnit furtuna în sportul românesc. Piscinele care urmau să mai spele din imaginea deplorabilă a infrastructurii de la noi vor rămâne doar scrijelite pe proiectele încuiate în sertarele ministerelor. Reprezentanţi ai disciplinelor nautice - înot, polo - prevăd deja cum un viitor, poate strălucitor, se va duce pe copcă.

În România se înoată în ape tulburi. Săritorii se antrenează pe bureţi, poloiştii plonjează continuu spre Oradea, unicul oraş cu bazin ultramodern, iar o campioană precum Camelia Potec încearcă marea cu degetul în Franţa. Niciunul dintre ei nu se simte ca peştele în apă în ţară, dar şi-au forţat limitele şi răbdarea. Acum, politicul aruncă din nou sportul la coş, iar speranţele micilor înotători sau ale performerilor români au fost prinse în vârtejul declanşat de indiferenţa guvernanţilor. Ce s-a întâmplat mai exact? Premierul a dezvăluit că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe. "Eu nu cred că suntem o ţară de înotători, am mai puţină apetenţă pentru piscine care sunt săpate în fiecare localitate din România", a spus Ungureanu, anunţând că vor fi reduse cheltuielile la ministerele care administrează "porţiuni mari" din banul public. Cascada de reproşuri a pornit instantaneu.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Premier,
Ungureanu,
înotători,
medalii
/actualitate/cronica-unui-dezastru-dinainte-anuntat-suntem-o-tara-de-drogati-si-vom-ajunge-bolnavi-pitici-si-incuiati-9380125
9380125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.