Criza şi scandalurile alungă băncile din consiliul care stabileşte dobânda Libor

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 15 februarie 2013 13 afişări

Mai multe bănci, printre care BNP Paribas, din Franţa şi Rabobank din Olanda, au vrut să se retragă din consiliul care stabileşte dobânda Libor, dar au renunţat la această ideea după ce au primit avertismente hotărâte de la au­torităţile britanice de reglementare în domeniu, scrie The Wall Street Journal.

Mai multe bănci, printre care BNP Paribas, din Franţa şi Rabobank din Olanda, au vrut să se retragă din consiliul care stabileşte dobânda Libor, dar au renunţat la această ideea după ce au primit avertismente hotărâte de la au­torităţile britanice de reglementare în domeniu, scrie The Wall Street Journal. Executivii mai multor mari bănci au informat pe căi private Asociaţia Bancherilor Britanici, care supraveghează Liborul, că intenţionează să iasă din consiliul care stabileşte dobânda. Însă Autoritatea pentru Servicii Financiare (FSA) a trimis scrisori băncilor în care le cerea să se răzgândească. Una din scrisori a lăsat impresia printre executivi că retragerea băncii va pune în pericol relaţiile cu instituţia şi ar putea influenţa negativ poziţia acesteia în ancheta privind manipularea Libor. Unul dintre directori a explicat că tonul dur al FSA a convins banca să renunţe la planurile sale cel puţin pentru moment. O persoană familiară cu poiticile autorităţii a explicat că aceasta şi-a îndeplinit pur şi simplu obligaţiile pentru a asigura stabilitatea pieţei. "Dacă pleacă o bancă, atunci toate pot pleca", a spus sursa citată.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
criza,
scandaluri,
bănci,
consiliul,
dobânda Libor
/actualitate/criza-si-scandalurile-alunga-bancile-din-consiliul-care-stabileste-dobanda-libor-10564000
10564000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.