CRIZA NORD-COREEANĂ: Statele Unite vor relua săptămâna viitoare calea diplomaţiei

Postat la 14 august 2013 54 afişări

Statele Unite vor relua săptămâna viitoare calea diplomaţiei în dosarul nord-coreean, trimiţând un emisar în China, Coreea de Sud şi Japonia, partenerii Washingtonului în această criză internaţională.

CRIZA NORD-COREEANĂ: Statele Unite vor relua săptămâna viitoare calea diplomaţiei

 Robert King, Emisarul Special american pentru Drepturile Omului în Coreea de Nord va efectua succesiv vizite la Beijing, Seul şi Tokyo în perioada 19-29 august, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Departamentul de Stat.

În aceste trei capitale, King va discuta cu oficiali guvernamentali şi din cadrul organizaţiilor societăţii civile. La Beijing, el se va întâlni, de asemenea, cu cadre chineze de la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Programul Alimentar Mondial (PAM). La Seul, diplomatul american se va întâlni cu nord-coreeni instalaţi în Coreea de Sud.

După o criză internaţională, spre sfârşitul iernii, când Phanianul a efectuat, în februarie, al treilea test nuclear şi a ameninţat că va lovi Statele Unite, tensiunile s-au diminuat între cele două ţări, care nu întreţin relaţii diplomatice, dar care comunică via Suedia şi un canal diplomatic la ONU.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/criza-nord-coreeana-statele-unite-vor-relua-saptamana-viitoare-calea-diplomatiei-11251949
11251949
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.