Cristian Preda: Sunt de acord cu Ion Iliescu. Pragul la referendum trebuie să rămână de 50%

Postat la 10 mai 2013 24 afişări

Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul său, că este de acord cu fostul preşedinte Ion Iliescu în privinţa menţinerii pragului de 50% pentru validarea unui referendum.

Cristian Preda: Sunt de acord cu Ion Iliescu. Pragul la referendum trebuie să rămână de 50%

 "MEDIAFAX a difuzat aseară o declaraţie a lui Ion Iliescu, care sprijină menţinerea unui prag de 50% pentru validarea unui referendum, invocând «forţa democraţiei». E un punct de vedere în dezacord cu cel exprimat de useliştii care au depus, acum câteva săptămâni, un proiect de lege care propunea scăderea pragului respectiv la 30%. Sunt de acord cu fostul preşedinte. Principiul majorităţii nu poate fi nesocotit", scrie Preda pe blogul său.

El menţionează că, de la grecii antici până azi, principiul majorităţii înseamnă "mai mult de jumătate".

"Neputinţa unor politicieni de a convinge nu poate fi pretext pentru redefinirea sensului curent al conceptelor fundamentale. O revizuire a Constituţiei care ar fi acceptată cu o mână de voturi ar delegitima întregul proces. Le solicit, de aceea, membrilor majorităţii să retragă proiectul de modificare a pragului pentru referendumuri", mai scrie Cristian Preda.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cristian-preda-sunt-de-acord-cu-ion-iliescu-pragul-la-referendum-trebuie-sa-ramana-de-50-10870092
10870092
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.