Cristian Preda: A face apologia vânzării statului bucată cu bucată e greşit

Postat la 30 septembrie 2012 17 afişări

Europarlamentarul Cristian Preda (PDL) cere noii Alianţe România Dreaptă, care s-a lansat sâmbătă la Palatul Parlamentului, să-i aibă în vedere ca ţintă nu numai pe alegătorii ce se identifică la dreapta spectrului politic, ci şi pe cei care se consideră de centru.

El recomandă PDL/ARD să se adreseze şi celor care lucrează în privat, dar şi celor care lucrează în sectorul public. "A face apologia vânzării statului bucată cu bucată e la fel de greşit ca şi a refuza regulile competiţiei. De fapt, un partid care vrea să guverneze e obligat să aibă soluţii atât pentru o amenajare raţională a sectorului public, cât şi pentru încurajarea domeniului privat", insistă Preda.

Europarlamentarul arată, într-un comentariu publicat pe blogul său, că se teme de "ignorarea arogantă a celor care se auto-plasează la centru, ca şi de stigmatizarea celor care lucrează în sectorul public, în numele unei improvizaţii doctrinare care emană mai degrabă intoleranţa doctrinarului orb decât inteligenţa practică a politicianului responsabil".

"Unii spun că sunt de centru, pentru că li se pare că orice situare la stânga sau la dreapta e o opţiune pentru extremă. Alţii cred că nu mai există opţiuni ideologice clare şi că, în numele cetăţeniei, majoritatea membrilor unei comunităţi se orientează către un centru imaginar. În fine, alţii - eu însumi mă aflu printre ei - se plasează la centru, fiindcă se revendică de la liberalism şi consideră că, dacă întorc capul spre stânga, văd tot timpul socialişti, iar dacă se uită la dreapta dau mereu peste conservatori", a explicat Cristian Preda.

Alianţa România Dreapta grupează trei partide - PDL, PNŢCD şi Forţa Civică, la care se adaugă Noua Republică şi Fundaţia Creştin-Democrată, neînregistrate juridic ca partide.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cristian-preda-a-face-apologia-vanzarii-statului-bucata-cu-bucata-e-gresit-10140538
10140538
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.