Crin Antonescu: "Daca Basescu nu-l numeste pe Ponta premier, declansam suspendarea"

Postat la 28 octombrie 2012 10 afişări

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" ca Traian Basescu va fi suspendat din nou, la sfarsitul acestui an, daca nu il va numi premier pe Victor Ponta, in ipoteza in care USL castiga alegerile.

"Nu am cum sa exclud suspendarea, pentru ca asa ceva nu tine de mine sau de noi. Imaginati-va, de pilda, ca in 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clara de vointa politica si, impotriva spiritului Constitutiei, presedintele refuza sa ia act de asta si numeste un alt prim-ministru", a raspuns Antonescu.

Intrebat explicit ce se intampla daca USL castiga 50% plus unu din mandate si presedintele refuza nominalizarea premierului solicitat de Uniune, Victor Ponta, sau va decide sa faca o alta nominalizare, tot din randul USL, Antonescu a aratat ca seful statului va face obiectul unei noi proceduri de suspendare. "Se ajunge probabil la suspendare si se ajunge inca in 2012. Eu nu am cum sa stiu asta. Presupun sau pronostichez ca nu se va intampla si, daca nu se va intampla, o noua suspendare a presedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat", a spus Crin Antonescu.

Mai mult pe stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/crin-antonescu-daca-basescu-nu-l-numeste-pe-ponta-premier-declansam-suspendarea-10261569
10261569
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.