Cresterea economica a Germaniei a incetinit la 0,1% in trimestrul al doilea

Postat la 16 august 2011 8 afişări

Cresterea economica a Germaniei a incetinit la 0,1% in trimestrul al doilea, sub estimarile analistilor, de la 1,3% in primele trei luni, din cauza unei balante comerciale negative, consumului scazut si investitiilor slabe, a anuntat marti biroul oficial de statistica.

Media estimarilor economistilor anunta o crestere de 0,5% a celei mai mari economii europene in al doilea trimestru, dupa ce cifra pe primele trei luni a fost revizuita oficial de la plus 1,5% la 1,3%. Institutul francez de statistica a anuntat saptamana trecuta ca PIB-ul Frantei, a doua mare economie europeana, a stagnat in trimestrul al doilea. Economistii estimeaza ca PIB-ul zonei euro a urcat in perioada analizata cu 0,3%, insa cifra s-ar putea dovedi prea optimista in urma datelor dezamagitoare din Germania si Franta. Cresterea economica de 0,1% a Germaniei este cea mai slaba cifra inregistrata din primul trimestru al anului 2009, cand tara era inca in recesiune in urma crizei financiare mondiale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
crestere,
economie,
raport,
bilant
/actualitate/cresterea-economica-a-germaniei-a-incetinit-la-0-1-in-trimestrul-al-doilea-8625235
8625235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.