Creştere de 15% în 2015 pentru soiurile româneşti ale Senator Wine

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 februarie 2016 95 afişări

“La nivelul pieţei este greu să se înregistreze schimbări majore, însă, în cazul nostru, observăm o tendinţă de apreciere a consumului de soiuri româneşti. Putem spune că la Senator Wine soiurile 100% româneşti au avut o creştere de 15% în 2015, faţă de anul precedent. Obiectivul nostru pentru 2016 este să păstrăm procentul de creştere pe aceste game şi chiar să-l maximizăm. Dealtfel, suntem singurii producători de pe piaţă care au dedicat o gamă întreagă soiurilor 100% româneşti, sub numele Monşer, ceea ce presupune şi un efort consistent de marketizare pe care îl facem constant de mai mult de doi ani”, declară George Neacşu, director Senator Wine.

Creştere de 15% în 2015 pentru soiurile româneşti ale Senator Wine

Senator Wine a reunit în gama Monşer zece soiuri 100% româneşti, unele dintre acestea fiind foarte rare cum ar fi Băbeasca Neagră, Zghihara, Busuioaca de Bohotin sau Băbeasca Gri. Dealtfel, în România compania este singurul producător care cultivă şi vinifică Băbeasca Gri, considerată de unii specialişti o adevărată comoară naţională.

“Ne bucură faptul că românii încep să îşi aprecieze din ce în ce mai mult vinurile tradiţionale. În plus, nici străinii nu se lasă mai prejos. La toate târgurile internaţionale la care am participat cu soiurile româneşti am surprins de fiecare dată vizitatorii, iar asta arată că putem concura oricând şi oriunde, fără emoţie, cu vinurile din soiuri internaţionale. O altă certificare vine din China unde vindem constant de doi ani, chinezii fiind mari amatori de Băbească Neagră şi de Fetească Neagră”, explică George Neacşu.

Senator Wine a trimis la export în 2015 peste 800.000 de sticle de vin în China, Rusia, Japonia şi Canada. „În 2016 ne vom lărgi focusul şi pe alte pieţe, în prezent aflându-ne în diverse faze de tatonare. Vorbim despre Coreea de Sud, ţările Benelux şi Marea Britanie. În 2016 ne aşteptăm să depăşim 1.200.000 de sticle la export. Am fi atins şi în 2015 această cifră, însă comenzile pe care le aşteptam pentru a ajunge la acest nivel au sosit spre finalul anului din Rusia, iar livrările le-am făcut în ianuarie 2016”, mai precizează George Neacşu.

În Federaţia Rusă Senator WINE furnizează vinuri pentru unul din cele mai importante lanţuri de retail, reţeaua X5 , care deţine în jur de 5000 de magazine.  În România compania este prezentă în 80% din reţelele de retail, intenţia fiind ca în 2016 să acopere în totalitate şi această piaţă.

Senator Wine cultivă în acest moment peste 800 de hectare de viţă de vie, dintre care 250 de hectare sunt reprezentare de plantaţia ecologică de la Însurăţei, judeţul Brăila. Aceasta este cea mai mare plantaţie de acest tip din sud-estul Europei şi una dintre cele mai mari la nivelul întregului continent. Piaţa de vinuri bio se află încă în stadiul de început, iar concurenţa este redusă având în vedere riscurile pe care le comportă o astfel de afacere şi condiţiile naturale pretenţioase de care are nevoie o astfel de plantaţie.

Vinul organic ocupă o pondere de aproximativ 25-30% din producţia actuală totală a Senator Wine. Luând în calcul faptul că podgoria bio de la Însurăţei este încă tânără şi nu a ajuns la capacitatea sa maximă, se preconizează ca această pondere să crească în următorii ani. Tendinţele pieţei de vinuri organice arată deschiderea mai mare a consumatorilor faţă de anii trecuţi, compania înregistrând vânzări cu aproximativ 10% mai mari pe acest segment faţă de 2014.

Senator Wine a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de aproximativ 15,6 milioane de lei, în creştere cu 20% faţă de 2014. Compania expolatează podgorii în trei zone ale ţării (la Huşi, Vrancea şi Însurăţei) şi are un portofoliu ce include şapte game de vin, între care Monşer, Omnia şi Suav pentru zona de retail. Pentru HoReCa au fost dezvoltate vinurile din gamele Varius, Glia, Hereditas şi cupajele senator Private Collection.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
senator,
piata,
vinuri,
vin,
bio,
podgorie,
export,
George Neacsu
/actualitate/crestere-de-15-in-2015-pentru-soiurile-romanesti-ale-senator-wine-15055128
15055128
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.