Credit Suisse scade cu 18% pe bursă, ca urmare a planurilor de restructurare şi celor mai recente rezultate financiare. Declin pentru indicele pieţei de capital din Zürich

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 octombrie 2022 34 afişări

Credit Suisse scade cu 18% pe bursă, ca urmare a planurilor de restructurare şi celor mai recente rezultate financiare. Declin pentru indicele pieţei de capital din Zürich

Piaţa de capital din Elveţia a închis şedinţa de tranzacţionare de joi cu un minus de 1%, de vreme ce rezultatele trimestriale slabe ale Credit Suisse au declanşat un val de vânzări în rândurile investitorilor şi au alimentat sentimentul „bear” din piaţă, scrie Nasdaq.

Credit Suisse s-a prăbuşit cu 18% ieri, după ce creditorul a dezvăluit un set de planuri de restructurare, care includ o majorare de capital de câteva miliarde de dolari, o reducere semnificativă de personal şi divizarea băncii de investiţii.

Gigantul bancar a suferit o pierdere de peste 4 miliarde de franci elveţieni în T3 şi a anunţat că se aşteaptă la pierderi inclusiv în ultimul trimestru al anului.

Cele mai recente planuri de restructurare ale Credit Suisse încearcă să reconsolideze reputaţia băncii, după ce o serie de pierderi şi erori de management – precum expunerea pe fondul Archegos Capital şi asocierea cu grupul financiar Greensill Capital – i-au stricat considerabil imaginea în rândul investitorilor.

„Credit Suisse se luptă, zilele acestea, nu pentru expansiune globală, ci pentru continuitatea funcţionării sale (…) Totuşi, riscul unui eveniment de tip Lehman Brothers este limitat”, reiese dintr-o analiză realizată de Claudiu Cazacu, consulting strategist al casei de brokeraj XTB România.

De la începutul anului încoace, acţiunile Credit Suisse au pierdut 56,7%. În ultimii cinci ani, banca este pe minus cu 76% pe bursa din Zürich . La ora redactării ştirii, acţiunile creşteau cu 1,45%

„Pentru Credit Suisse, costul salvării modului de funcţionare ar putea fi mare pentru acţionari, dar, mulţumită unor reglementări mai stricte în privinţa capitalului şi a altor măsuri luate după criza financiară, în lipsa altor pierderi neprevăzute, se poate întrezări o cale, lungă şi dificilă, e drept, spre depăşirea ameninţărilor existenţiale” se mai arată în analiza XTB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
credit suisse,
restructurare,
zurich

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.