Credit de 32 mil. euro de la RBS România pentru Hidroelectrica

Postat la 13 septembrie 2011 24 afişări

RBS România a acordat o finanţare de 32 milioane de euro pentru Hidroelectrica, principalul producător de energie din România. Împrumutul este destinat finanţării capitalului de lucru al companiei energetice şi va fi înapoiat în maximum un an.

"Unul dintre obiectivele strategice ale băncii se referă la construirea unor competenţe de consiliere dedicate acelor industrii pe care le considerăm a fi de importanţă strategică pentru economia românească", a declarat Magdalena Manea, vicepreşedinte al RBS România.

Hidroelectrica este principalul producător de servicii de sisteme energetice din România şi principalul producător de energie pe piaţa reglementată. Compania administrează peste 270 de centrale hidroelectrice şi staţii de pompare, cu o putere totală instalată de 6438 MW. În condiţiile în care creşterea producţiei de energie regenerabilă este unul dintre angajamentele asumate la nivel european de catre Guvernul României, Hidroelectrica se concentrează pe finalizarea proiectelor de investiţii începute în urmă cu câţiva ani.

În ultimele trei luni, RBS România a aprobat facilităţi bilaterale în valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din sectorul energetic. "Ne dorim să jucăm un rol activ în dezvoltarea sectorului energetic din România, împrumutul acordat Hidroelectrica înscriindu-se în această strategie", a declarat Sanda Abrudan, director pentru sectorul de energie şi resurse la RBS România.

Hidroelectrica se află printre primele companii de stat, alături de Oltchim, Tarom şi CFR Marfă, unde autorităţile au decis până acum să numească management privat. Compania a încheiat prima jumătate a anului cu un profit de 51 de milioane de lei, la o cifră de afaceri brută de 1,6 miliarde de lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/credit-de-32-mil-euro-de-la-rbs-romania-pentru-hidroelectrica-8737850
8737850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.