Craiova produce zilnic 500 de maşini Ford B-Max

Autor: Dorin Oancea Postat la 04 noiembrie 2012 20 afişări

Uzina auto de la Craiova produce zilnic 500 de maşini Ford B-Max, ceea ce înseamnă că pe pe poarta uzinei ies zilnic 40 de TIR-uri cu maşini. În septembrie, fabrica a exportat peste 2.600 de astfel de autoturisme, a declarat directorul general al Ford România, Zoltan Brassai.

"Străinii au cumpărat deja maşina fără să o vadă în showroomuri. Ei au văzut B-Max doar la saloanele auto şi au citit despre acest model în ziare. Sunt mii de comenzi în Europa înainte ca noi să introducem maşinile în showroomuri. Abia acum se duc maşinile la dealerii din Vest. Abia acum încep lansările în fiecare ţară. În urmă cu câteva săptămâni la centrul de la Köln erau totalizate cam 3.000 de cereri - comenzi ferme - pentru B-Max, iar acum sunt mult mai multe", spune Zoltan Brassai.

Maşina a obţinut cinci stele la testul de siguranţă efectuat de Euro NCAP. La fabrica din Craiova se produce în prezent şi motorul de 1 litru EcoBoost, disponibil în două variante, de 100 şi 120 de cai putere.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/craiova-produce-zilnic-500-de-masini-ford-b-max-10275003
10275003
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.