Cotovelea: Majorarea salariilor la Poşta Română este condiţionată de creşterea veniturilor companiei

Postat la 20 mai 2014 24 afişări

Salariile angajaţilor Poştei Române ar putea fi majorate cu sume cuprinse între 80 şi 120 de lei, dar în mai multe etape şi condiţionat de creşterea veniturilor operatorului poştal, întrucât o creştere imediată pentru toţi salariaţii ar băga firma în faliment, a declarat ministrul Răzvan Cotovelea.

Cotovelea: Majorarea salariilor la Poşta Română este condiţionată de creşterea veniturilor companiei

 "Majorarea salariilor depinde foarte mult de propunerile şi discuţiile pe care le vom avea miercuri. Nu avem un spaţiu mare de manevră în această direcţie. În termeni reali, este nerelevant procentul cu care am putea majora salariile la Poştă, adică 0,2%. Pentru cei 27.000 de angajaţi, acest procent este nerelevant. În mai multe etape şi într-un un anumit interval de timp, salariile ar putea fi majorate cu sume cuprinse între 80 şi 120 de lei. Capacitatea financiară a companiei nu permite în mod imediat pentru toţi cei 27.000 de angajaţi o creştere substanţială a salariilor, iar o eventuală creştere va fi direct corelată cu majorarea veniturilor companiei", a afirmat Cotovelea.

El a adăugat că, pentru a privatiza Poşta Română, compania trebuie să aibă "o balanţă financiară cât mai bună".

"Dacă venim acum şi creştem salariile pentru cei 27.000 de salariaţi fără a avea grijă de sănătatea financiară a acestei companii, ne ducem cu ea direct în insolvenţă. Întreaga problematică a Poştei trebuie cu foarte mare grijă gestionată. Guvernul vrea să aibă o privatizare de succes, aşa cum a fost cazul privatizărilor la Automobile Dacia şi Petrom, companii care, în prezent, contribuie serios la bugetul statului prin taxe şi impozite", a spus ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cotovelea-majorarea-salariilor-la-posta-romana-este-conditionata-de-cresterea-veniturilor-companiei-12638620
12638620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.