Costul operatiunilor SUA in Irak, Afganistan si Pakistan ar putea depasi 4.000 de miliarde dolari

Postat la 30 iunie 2011 14 afişări

Costul total al operatiunilor americane in Irak, Afganistan si Pakistan va depasi 4.000 de miliarde de dolari, de trei ori mai mult decat suma autorizata pana acum de Congres in cei zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Potrivit The Independent, aceasta cifra rezulta dintr-un studiu realizat de Universitatea Brown. Conform studiului, suma de 1.300 de miliarde de dolari aprobata oficial de Congres reprezinta doar o parte din cheltuielile totale pentru operatiunile militare din aceste tari. Daca ar fi calculate si dobanzile la imprumuturile contractate pentru finantarea operatiunilor si cele 400 de miliarde cheltuite pentru masurile antiteroriste luate pe plan intern, costul total se situeaza deja intre 2.300 si 2.700 de miliarde de dolari. Iar daca sunt luate in calcul si viitoarele operatiuni, costurile ajung la 4.400 de miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
pakistan,
afganistan,
irak,
miliarde
/actualitate/costul-operatiunilor-sua-in-irak-afganistan-si-pakistan-ar-putea-depasi-4-000-de-miliarde-dolari-8417927
8417927
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.