Coreea de Sud se aşteaptă ca Phenianul să efectueze noi teste de rachetă

Postat la 20 mai 2013 32 afişări

Coreea de Sud a anunţat luni că se aşteaptă la noi teste de rachete din partea Coreei de Nord, după cele de la sfârşitul săptămânii, care l-au determinat pe secretarul general al ONU Ban Ki-moon să îşi exprime îngrijorarea faţă de riscul unei "escaladări periculoase".

Coreea de Sud se aşteaptă ca Phenianul să efectueze noi teste de rachetă

 "Armata noastră supraveghează îndeaproape activităţile militare nord-coreene, din cauza unor posibile noi tiruri", a declarat pentru presă Kim Min-seok, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Coreea de Nord a lansat trei rachete cu rază scurtă de acţiune sâmbătă şi o patra duminică, de pe coasta de est spre Marea Japoniei, probabil în cadrul unor manevre militare, potrivit Coreei de Sud.

Asemenea tiruri au mai fost efectuate, însă de această dată au loc după o perioadă de tensiune puternică în peninsula coreeană, cauzată de un nou val de sancţiuni din partea comunităţii împotriva Phenianului, în urma unui tir de rachetă cu rază lungă de acţiune şi celui de al treilea test nuclear.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să identifice aceste rachete, însă, potrivit presei sud-coreene, ar putea să fie vorba despre rachete sol-sol de tip KN-02, cu o rază de acţiune de până la 160 de kilometri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-sud-se-asteapta-ca-phenianul-sa-efectueze-noi-teste-de-racheta-10888309
10888309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.