Coreea de Sud majorează salariul minim pe economie cu 16%. Un coreean va câştiga acum de 3,2 ori mai mult pe oră decât un român

Postat la 19 iulie 2017 481 afişări

Salariul minim din Coreea de Sud va creşte de anul viitor cu 16%, la 7.530 woni/oră (5,72 euro), cea mai mare creştere din 2001, ceea ce dă preşedintelui Moon Jae-in o victorie în încercarea sa de a creşte veniturile, scrie Bloomberg.

Coreea de Sud majorează salariul minim pe economie cu 16%. Un coreean va câştiga acum de 3,2 ori mai mult pe oră decât un român

Drept comparaţie, în România salariul minim la nivelul actual este de numai 1,83 euro pe oră.

Moon doreşte să schimbe focusul de la o economie dependentă de exporturi la o structură care se bazează mai mult pe consumul domestic, ceea ce înseamnă salarii mai mari şi o calitate mai bună a joburilor.

El a promis să fie un preşednte al job-urilor şi să crească salariul minim la 10.000 de woni (7,7 euro) pe oră până în 2020.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.