Coreea de Nord propune NEGOCIERI cu Coreea de Sud. Ce au răspuns autorităţile de la Seul

Postat la 06 iunie 2013 64 afişări

Coreea de Nord a propus joi angajarea de negocieri cu Coreea de Sud în vederea redeschiderii complexului industrial intercoreean de la Kaesong, închis de către autorităţile de la Phenian pe fondul unor tensiuni militare între cele două ţări.

Coreea de Nord propune NEGOCIERI cu Coreea de Sud. Ce au răspuns autorităţile de la Seul

 "Locul negocierilor şi data deschiderii lor pot să fie stabilite potrivit dorinţei (Coreei de) Sud", a anunţat, într-un comunicat, Comitetul nord-coreean pentru Reunificare Paşnică a Coreei (CPRK), însărcinat cu relaţiile cu Seulul.

Seulul acceptă oferta de negocieri din partea Phenianului

Coreea de Sud a acceptat joi propunerea Coreei de Nord de a angaja negocieri oficiale asupra unui anumit număr de subiecte ce provoacă fricţiuni, după luni de tensiuni militare între cele două ţări, despărţite de disensiuni de aproximativ şase decenii.

Guvernul sud-coreean "primeşte în mod pozitiv propunerea de negocieri oficiale din partea Coreei de Nord", a anunţat într-un comunicat Ministerul Unificării, însărcinat cu relaţiile cu Phenianul, precizând că va anunţa ulterior locul şi calendarul acestor negocieri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-propune-negocieri-cu-coreea-de-sud-ce-au-raspuns-autoritatile-de-la-seul-10933504
10933504
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.