Coreea de Nord nu dispune de tehnologia de miniaturizare nucleară

Postat la 15 mai 2013 23 afişări

Coreea de Nord nu stăpâneşte încă tehnologia de miniaturizare nucleară indispensabilă înarmării unei rachete, a declarat miercuri, la Seul, un oficial american.

Coreea de Nord nu dispune de tehnologia de miniaturizare nucleară

 După ce a efectuat al treilea său test nuclear la 12 februarie, Coreea de Nord a anunţat că acesta "a folosit un dispozitiv miniaturizat şi mai uşor" ce ar putea fi fixat pe ogiva unei rachete cu rază lungă de acţiune.

O perspectivă cu atât mai îngrijorătoare pentru Coreea de Sud şi aliaţii săi în contextul în care Phenianul a reuşit, la începutul lui decembrie, să trimită în spaţiu o rachetă, un progres semnificativ pentru tehnologia sa balistică.

Majoritatea experţilor par să fie de acord însă cu faptul că Phenianul nu dispune de o capacitate intercontinentală (ICBM) şi nici nu stăpâneşte tehnologia de miniaturizare a bombei atomice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-nu-dispune-de-tehnologia-de-miniaturizare-nucleara-10878866
10878866
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.