Coreea de Nord ar putea reporni un reactor nuclear în două luni

Postat la 04 iunie 2013 53 afişări

Coreea de Nord ar putea reporni unul dintre reactoarele nucleare de la centrala Yongbyon în două luni, ceea ce ar permite regimului să îşi accelereze programul de înarmare nucleară, a apreciat luni un grup de american de reflecţie.

Coreea de Nord ar putea reporni un reactor nuclear în două luni

 Pe baza unor fotografii realizate prin satelit datate la 16 şi 22 mai, institutul americano-coreean din cadrul Universităţii John Hopkins a declarat că Coreea de Nord a înregistrat "progrese reale" la centrală, mai ales în ceea ce priveşte acest reactor de grafit-gaz cu o putere de cinci megawaţi.

"Într-o lună sau două, acest reactor a putea porni, însă disponibilitatea unor noi bare de combustibil este încă incertă", a afirmat institutul pe blogul său, 38 North.

"O dată operaţional, reactorul ar putea produce aproximativ 6 kilograme de plutoniu pe an, care ar putea fi folosit pentru a fabrica arme nucleare"

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-ar-putea-reporni-un-reactor-nuclear-in-doua-luni-10923982
10923982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.