Coreea de Nord anunţă că a testat „cu succes” o bombă cu hidrogen. Reacţia Statelor Unite

Postat la 06 ianuarie 2016 125 afişări

Coreea de Nord anunţă că a testat „cu succes” o bombă cu hidrogen. Reacţia Statelor Unite

Coreea de Nord anunţă că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un anunţ-surpriză care complică eforturi deja dificile în vederea stopării activităţilor Phenianului de a se dota cu un arsenal nuclear, relatează The Associated Press în pagina electronică. Casa Albă a anunţat că nu poate confirma afirmaţiile Coreei de Nord, insă Statele Unite vor continua să "protejeze şi să-şi apere aliaţii din regiune" şi va "răspunde adecvat provocărilor nord-coreene".

Coreea de Nord a anunţat miercuri că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, un gest sfidător şi surprinzător care, în cazul în care va fi confirmat, va reprezenta pentru Phenian un pas important înainte către îmbunătăţirea arsenalului său nuclear încă limitat, relatează The Associated Press în pagina electronică.

Un prezentator, care a citit pe postul de stat o declaraţie tipică, împregnată de propagandă, a anunţat că Nordul a testat o bombă cu hidrogen "miniaturizată", apreciind că aceasta ridică "puterea nucleară (a ţării) la următorul nivel" şi îi oferă o armă cu care să se apere de Statele Unite şi alţi inamici.

Testul a fost un "succes perfect", potrivit acestui comunicat.

Citiţi mai multe pe gandul.info.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-anunta-ca-a-testat-cu-succes-o-bomba-cu-hidrogen-reactia-statelor-unite-14956448
14956448
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.